diumenge, 20 de març del 2011

La dolça àvia Remei


Tot just entra a l'edifici ja ho revoluciona tot. S'ha fet amiga de la recepcionista i em presento. He parlat amb ella un parell de cops però, com si ho hagués fet tota la vida. Com si fos el seu nét. Em parla dels seus gossos. Avui han entrat a robar a casa seva i se li han emportat els seus que eren de pura raça. "L'altre dia vaig sortir amb ells al programa Peluts i deberen veure que eren de pura raça i per això els deuen haver vingut a buscar". No pot evitar fer cara de pena, se li han emportat els seus millors amics, els seus companys i guardians de casa seva; però avui està aquí amb nosaltres. Se'ns guanya a tots amb les seves històries, el seu optimisme i les seves ganes de viure.

Ve a parlar-nos de cuina. Ella no és cuinera de professió però al jubilar-se s'hi va dedicar en cos i ànima, i avui ens ve a parlar del seu úlitm llibre: Les millors postres de l'àvia Remei. Sí, és la Remei Ribas, protagonista de la tertúlia dels divendres del programa de TV3 que presenten Xavi Coral i Espertac Peran. És l'àvia més mediàtica de Catalunya ja que ha tingut espais també a RAC1, Catalunya Ràdio, la COM...però no se li han pujat els fums com a d'altres. El seu paper és el de l'àvia de sempre. El de fer la cuina de sempre, amb els ingredients de sempre.

L'entrevista va per on vol la bona dona. Parla com qui ho fa amb l'amiga tot prenen un cafè. L'Anna i l'Elisabeth, les presentadores de Tots els Matins de Ràdio i Televisió L'Hospitalet, no poden contenir aquest terratrèmol de dona. Aquest tsunami mediàtic. Però la Remei es fa escoltar i estimar. Podria estar 20 hores seguides parlant de cuina, receptes, postres i ingredients. I no me'n cansaria. Perquè la Remei no cansa. Com tampoc cansa veure el seu llibre amb les seves millors 100 receptes de postres i fullejar-lo imaginant quin gust brutal han de tenir aquelles cremes catalanes, pastissets o carquinyolis. Plats dolços, com la mateixa Remei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada