dilluns, 7 de març del 2011

Descobrint Petra


A primer cop d’ull el Petra ja crida l’atenció. Vitralls de colors separen el seu local del món exterior, un món molt proper a Santa Maria del Mar, i per tant, un món ple de gent que camina, fa fotografíes, o marxa corrents a treballar.

Ja a dins, es confirma el que suggereixen des de fora els vitralls: el local és encantador. Petit però no massa petit. Gran però no massa gran. El decoren unes làmpares amb forquilles i ganivets penjant que amaguen la llum i fan que la claror del local sigui la justa i necessaria. A les parets hi podem trovar l’altre joia de la corona: i uns quadres de diferents marques i aconteixements i sobretot, uns mosaics que ens recorden el passat del local i el passat de la ciutat. Tot té un aire al que segurament va ser en el seu moment un cafè modernista.

Ja un cop asseguts, l’escena vintage s’abandona per passar a una cuina moderna. Al seure a la taula d’aquest restaurant del Born ens adonem que no serà un sopar com els altres. La carta són ampolles buides de vi. Original, si més no. És una carta reduida però suficient, amb petites delicatessen. Escollim carpaccio de pop amb carxofes de primer i llavors cadascú el seu segon, en aquest cas ànec amb purè de raïm i poma, i hamburguesa amb brie i melmelada de tomàquet. Si el primer potser no ens convenç massa, els segons aconsegueixen fascinar-nos. L’ànec es desfà a la boca mentre que l’hamburguesa, al punt, decideix combinar-se a la perfecció amb la melmelada de tomàquet. Quedem gratament sorpresos.

Entre conversa, anècdotes i elogis al menjar del Petra, arriben les postres. Tiramisú i pastís de xocolata, dues "dulces" senzilles i clàssiques que ens acaben de convèncer. Hem fet un gran descobriment sense ni tan sols pretendre-ho. El Petra és un gran restaurant sense ser un restaurant gran. L’ambient és curiós, tirant a vintage, però la cuina és a anys llum dels mosaics o vitralls que decoren les parets del local.El preu no és car en excés, si no recordó malament, uns 40 euros dues persones. Així que decidim que tornarem, no sense abans, fer un escrit al bloc parlant de les meravelles d’aquest restaurant amb nom de ciutat fascinant.

Les engrunes: Sant Antoni dels Sombrerers 13, Born. Barcelona. Portal web: http://www.semproniana.net/CATpetra.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada