dimarts, 15 de novembre del 2011

Hamburgueses fetes amb cor



Marxem al cor de Barcelona. Prop del centre, a Gran Via, davant l’edifici històric de l’Universitat. Un local gran i elegant ens dona la benvinguda, simplement vestint senzill però amb bon gust. Estem a la Barcelona Heart Burger.

L’hamburguesa és el menjar més conegut arreu del món, està de moda a Barcelona i la gent cada vegada s’apunta més a tot allò que és ecològic. Masses coses com per no llançar-se a la piscina. Això és el que van pensar en Salvador Chicharro i la seva dona, l’Esther Porta, quan van decidir abandonar les seves respectives feines en l’hoteleria i crear Barcelona Heart Burguer. “Les hamburgueses ens encantaven i teníem clar que volíem crear un negoci al seu voltant. Però calia tornar a donar prestigi a l’hamburguesa fent-la saludable i bona. L’hamburguesa no té perquè ser dolenta” confessa en Salvador.

Precisament és el propi Salvador qui ens aconsella què hem de menjar i les quantitats. Però sobretot les qualitats. La seves són hamburgueses diferents, i aquí està el secret de qualsevol negoci, de qualsevol cosa a la vida: no voler ser com els altres. Les seves no només són diferents perquè són naturals i ecològiques sinó perquè tenen forma de cor. “Si ets un més estàs mort. Has de ser diferent, ser creatiu i aportar qualitat” aconsella en Salvador. El seu producte conté el segell de la Fundació Espanyola del Cor, així que què millor que ser creatiu inspirant-se amb un símbol universal. Sigui pels amants de la salut o pels amants de l’amor, crida l’atenció. Tant, que ja s’han afanyat a patentar el disseny de l’hamburguesa arreu d’Europa. En Salvador i l’Esther coneixen l’hoteleria i també el producte, no en va van viatjar a Estats Units. La Meca de l’hamburguesa. Ja no hi ha secrets per ells.


Confesso que jo ja entro amb l’intenció de demanar l’hamburguesa amb foie. De totes maneres el cambrer, com en Salvador, ens aconsella. El tracte és exquisit. Està a punt de començar el Barça, i tot i que el local no té ni un any, hi ha cinc o sis taules. Finalment la comanda serà una de Foie i una Cheese Supreme. Abans però, per recomanació, unes aletes de pollastre. Per beure una cervesa i una coca cola.

Seran 250 grams d’hamburguesa amb forma de cor, amb l’opció també d’acompanyar-la amb 4 diferents tipus de pa (un altre dels productes que tornen a ser valorats a la ciutat). La carta inclou tot tipus d’opcions. Hamburgueses amb ceba confitada, bacó, amb jalapeños, llagostins. Tot tipus de combinacions. També en tenen per vegetarians i celíacs. Actualment cap negoci es pot permetre el luxe de deixar fora alguna persona, en Salvador i l’Esther ho saben. Van invertir prop de 300.000 euros perquè tot funcionés a la perfecció. Miro al meu voltant i sembla que així és. Gairebé s'ha emplenat el local.

Degustem finalment el producte. Les aletes de pollastre, presentades en un con de ceràmica, tal i com ens havien avisat estan delicioses, i la salsa barbacoa, més. I finalment les hamburgueses. Cuites al punt, amb un gust que multiplica per mil a la carn que ens tenen acostumats a menjar, un pa realment bo i un acompanyament de qualitat. Una explosió de sabors que ens accelera el cor. En Salvador és clar i català: “la nostra hamburguesa té gust a carn. Recorda el sabor de la infància” així de fàcil. Tant la de foie com la Cheese Supreme ens deixen, no només satisfets, sinó plens. De postres, un coulant i un brownie. I un xarrup per fer pair, tot pensant que tot el que hem menjat és saludable. Allò de la consciència...

Nosaltres marxem però segueixen entrant clients. A partir d’ara toca el més difícil: donar-se a conèixer i consolidar-se. Primer fer-ho a la ciutat comtal i després s’obriran portes a altres llocs, ofertes no en falten. Això demostra que Barcelona Heart Burguer va per bon camí. “Tot i que en qualsevol negoci el primer any és difícil, val molt la pena veure com el teu avança” diu il·lusionat en Salvador.  

Tracte exquisit, bona i extensa carta oberta a tots els públics i un producte de qualitat com és la carn i també el pa. El negoci tot just pren forma, hi haurà canvis i s’hi hauran d’adaptar per millorar dia a dia, però tot i això, Barcelona Heart Burger sempre tindrà forma de cor. No es pot negar que en Salvador i l’Esther li posen tot el que tenen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada