Marxem al cor de Barcelona. Prop del centre, a
Gran Via, davant l’edifici històric de l’Universitat.
Un local gran i elegant ens dona la benvinguda, simplement vestint senzill però
amb bon gust. Estem a la Barcelona Heart Burger.
L’hamburguesa és el menjar més conegut arreu
del món, està de moda a Barcelona i la gent cada vegada s’apunta més a tot allò
que és ecològic. Masses coses com per no llançar-se a la piscina. Això és el
que van pensar en Salvador Chicharro i la seva dona, l’Esther Porta, quan van
decidir abandonar les seves respectives feines en l’hoteleria i crear Barcelona
Heart Burguer. “Les hamburgueses ens encantaven i teníem clar que volíem crear
un negoci al seu voltant. Però calia tornar a donar
prestigi a l’hamburguesa fent-la saludable i bona. L’hamburguesa no té perquè
ser dolenta” confessa en Salvador.
Precisament és el propi Salvador qui ens
aconsella què hem de menjar i les quantitats. Però sobretot les qualitats. La
seves són hamburgueses diferents, i aquí està el secret de qualsevol negoci, de
qualsevol cosa a la vida: no voler ser com els altres. Les seves no només són
diferents perquè són naturals i ecològiques sinó perquè tenen forma de cor. “Si
ets un més estàs mort. Has de ser diferent, ser creatiu i aportar qualitat”
aconsella en Salvador. El seu producte conté el segell de la Fundació Espanyola
del Cor, així que què millor que ser creatiu inspirant-se amb un símbol
universal. Sigui pels amants de la salut o pels amants de l’amor, crida l’atenció.
Tant, que ja s’han afanyat a patentar el disseny de l’hamburguesa arreu d’Europa.
En Salvador i l’Esther coneixen l’hoteleria i també el producte, no en va van
viatjar a Estats Units. La Meca de l’hamburguesa. Ja no hi ha secrets per ells.
Confesso que jo ja entro amb l’intenció de
demanar l’hamburguesa amb foie. De totes maneres el cambrer, com en Salvador,
ens aconsella. El tracte és exquisit. Està a punt de començar el Barça, i tot i
que el local no té ni un any, hi ha cinc o sis taules. Finalment la comanda serà
una de Foie i una Cheese Supreme. Abans però, per recomanació, unes aletes de
pollastre. Per beure una cervesa i una coca cola.
Seran 250 grams d’hamburguesa amb forma de
cor, amb l’opció també d’acompanyar-la amb 4 diferents tipus de pa (un altre
dels productes que tornen a ser valorats a la ciutat). La carta inclou tot
tipus d’opcions. Hamburgueses amb ceba confitada, bacó, amb jalapeños,
llagostins. Tot tipus de combinacions. També en tenen per vegetarians i celíacs.
Actualment cap negoci es pot permetre el luxe de deixar fora alguna persona, en
Salvador i l’Esther ho saben. Van invertir prop de 300.000 euros perquè tot funcionés
a la perfecció. Miro al meu voltant i sembla que així és. Gairebé s'ha emplenat el
local.
Degustem finalment el producte. Les aletes de
pollastre, presentades en un con de ceràmica, tal i com ens havien avisat estan
delicioses, i la salsa barbacoa, més. I finalment les hamburgueses. Cuites al punt, amb un gust que
multiplica per mil a la carn que ens tenen acostumats a menjar, un pa realment bo i un
acompanyament de qualitat. Una explosió de sabors que ens accelera el cor. En Salvador és clar i català: “la nostra hamburguesa
té gust a carn. Recorda el sabor de la infància” així de fàcil. Tant la de foie
com la Cheese Supreme ens deixen, no només satisfets, sinó plens. De postres,
un coulant i un brownie. I un xarrup per fer pair, tot pensant que tot el que
hem menjat és saludable. Allò de la consciència...
Nosaltres marxem però segueixen entrant clients. A
partir d’ara toca el més difícil: donar-se a conèixer i consolidar-se. Primer
fer-ho a la ciutat comtal i després s’obriran portes a altres llocs, ofertes no
en falten. Això demostra que Barcelona Heart Burguer va per bon camí. “Tot i
que en qualsevol negoci el primer any és difícil, val molt la pena veure com el
teu avança” diu il·lusionat en Salvador.
Tracte
exquisit, bona i extensa carta oberta a tots els públics i un producte de
qualitat com és la carn i també el pa. El negoci tot just pren forma, hi haurà
canvis i s’hi hauran d’adaptar per millorar dia a dia, però tot i això, Barcelona Heart Burger sempre tindrà forma de cor. No es pot negar que
en Salvador i l’Esther li posen tot el que tenen.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada