dimarts, 16 de desembre del 2014

Terrorisme d'estat. Ells són l'eix del mal


Avui hem sabut de l’Operació Pandora. Aquest matí els Mossos d’Esquadra han registrat, per ordre de l’Audiència Nacional, diversos punts de Catalunya i Madrid. L’epicentre, però, ha estat la Kasa de la Muntanya, al barri de Gràcia de Barcelona. Tots els mitjans se’n feien ressò aquest matí. Parlaven de “terrorisme anarquista”.

Sí, a Catalunya estem condicionats pel terrorisme de caire anarquista, i no ho sabem. On són els atemptats? I les bombes? Els bancs destrossats? Els encaputxats? I el finançament il·legal d’aquests grups? Moltes preguntes que a molts ens han vingut al cap quan hem sabut de la notícia. Aviam si trobem respostes.

De moment, el resultat són 14 escorcolls amb 11 detinguts amb uns quants ordinadors, llibretes i telèfons mòbils confiscats. Tot plegat, en una operació, la Pandora, dirigida pel jutge Javier Gómez Bermúdez, el de l’11-M. Veurem com acaba, perquè l’Audiència Nacional fa el que vol, actua amb total impunitat, però no seria la primera vegada que el sistema judicial espanyol s’equivoca. El que passa és que llavors el ressò mediàtic no és tan voluminós.

Aquí és on entren els mitjans de comunicació. Totalment venuts al poder, subvencionats. Barnils n’anomena “periodisme d’estat”. No li falta raó. Però on hem de posar el punt de mira, com si d’un franctirador es tractés, és en aquest estat, l’Estat Espanyol. Aquest sí que fa terrorisme. Terrorisme d’estat.

Controla la població aprovant lleis per mantenir la població lligada de mans i peus, amb total impunitat, com s'acusa a la mateixa HamàsS’inventa informes falsos sobre ciutadans que no congreguen amb les seves idees, com faria la mateixa Hesbol·làTortura presos, com ho faria l’ISIS actualment a diversos països àrabs. No deixa que la seva població decideixi per si mateixa, o sigui, prohibeix el vot, com ho faria el grup terrorista somalí, Al-XababCondiciona el dia a dia de la política com ho faria la mateixa IRA o el UVF, a Irlanda del Nord.

De tot això, se’n diu “terrorisme”. La diferència és que el govern de Rajoy (i molts altres) fa tot això amb americana i corbata. Sense passamuntanyes. Ho fa tot poc a poc, subtilment, amb el recolzament d’allò que n’anomenem “els mercats”. Grans companyies que truquen i controlen la vida de milers i milions de persones sense ni tant sols agafar un AK-47. El maquillatge de tenir eleccions cada 4 anys, institucions, i hipoteques, ens amaga la realitat. Ens adorm. O és que algú n’hi pot dir democràcia de tot el que ens estan fent? No, la democràcia no era això. D’això, aquí i allà, en diem “terrorisme d’estat”. Ells són l’eix del mal. Vigileu.

2 comentaris:

  1. La meua primera reacció fou de sorpresa, la segona catxondeig ("després dels terroristes anarquistes detindran els bandolers carlins"), però la tercera de preocupació i mala llet: Ho fan expressament per a que hi haja aldarulls?

    ResponElimina
  2. I tant! Ja ho va dir Jordi Cañas: "Os vamos a montar un Ulster que os vais a cagar!". No podran.

    ResponElimina