dimarts, 12 de gener del 2021

Follow me: una mirada a l'arquitectura i les façanes de Barcelona


Instagram és tot un món. I com a tal hi trobem de tot. I quan diem de tot, és de tot. Desde fans dels gats a perfils que dediquen cada dia un post al seu ídol músical o literari. Infinitat de hashtags i temàtiques fan circular d'un costat a l'altre a l'usuari en busca d'un xic d'atenció. Més enllà d’influencers ensenyant els seus cossos o gent que només fa fotografies de si mateixa, en un exercici d'ego mesurat en likes que voreja el complexe d'inferioritat; hi ha vida a Instagram. Verdaders perfils amb talent. L'arquitectura ens n'aporta uns quants. De fet, existeix tot un submón de fans d’edificis, de balcons, finestres i totes les formes que pot aportar l’arquitectura urbana. Un perfil a tenir en compte, si us agrada tot aquest tema, és el de Roc Isern amb el seu compte @stoptheroc.


És clar que el que fa Roc Isern de fet, és la seva professió ja que és fotògraf del món de l’arquitectura. El seu compte, per tant, és un reflex de la seva professió i segurament, de la seva passió. Un perfil ple de figures que no veuríem a simple vista, ple de patrons (el que els anglesos en diuen paterns) ple de façanes i mirades al cel dels edificis que dona al seu seguidor una visió del que és en realitat l’arquitectura i que li han valgut guanyar-se, fotografia a fotografia, uns 167 mil seguidors. Un conjunt de fotografies que parlen racons que sovint barreja amb l’aparició d’una persona, fet que dona a la fotografia i a l’edifici, la força i la importància que té l’arquitectura i el disseny en el nostre dia a dia. En definitiva, un conjunt de línies rectes i corbes, un festival de patrons, colors i llums, que val molt la pena seguir.

El seu “alter ego” es @BarcelonaFacades, un compte només dedicat a les façanes de la ciutat comtal. Un perfil més dedicat a la personalitat que ens aporten les finestres, colors, terrasses i balcons, amb vida o sense, que ens ofereixen els carrers de la ciutat de Barcelona. Un compte que porta ensenyant Barcelona als seus habitants i als estrangers des del 2014 a Instagram i que ha cridat l’atenció de mitjans internacionals com el The Guardian o el Lonely Planet. Amb tot, Isern palpa la cara més amable dels edificis. De Gaudí fins a les façanes més minimalistes de ciment de les zones més habitades de Barcelona. Captant així l’essència de cada barri. Tot un joc de textures, simetries, colors i formes que ha aconseguit atrapar un total de 62 mil seguidors. Sempre, o gairebé sempre, fent les fotografies de les façanes des del punt més perpendicular de l’edifici. D’aquesta manera en capta tota la grandesa de la façana que, se’ns escapa des de peu de carrer.


 
Nom: @steptheroc i @Barcelonafacades 
Xarxa: Instagram 
Seguidors: 167 mil i 62 mil 
Activitat: Mentre @steptheroc es focalitza en l’arquitectura en si, els colors i les formes dels edificis; @Barcelonafacades ens ensenya en façanes de Barcelona des d’un prisma diferent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada