dimarts, 3 de gener del 2023

Les 5 millors aplicacions per viatjar

Si et toca viatjar has d’anar preparat. El que abans eren mapes, preguntar a la gent local (i entendre’ls) o estar pendent de cartells (i entendre’ls), avui son les apps. Centenars d’aplicacions ens fan la vida més fàcil amb un sol click en el nostre móvil, i això, és d’agraïr, ja que a més d’estalviar-te temps i maldecaps en els viatges, et permet posar-te en contacte amb milers de viatgers i saber les seva opinió sobre hotels, monuments o ciutats que valen la pena o no visitar. Hi ha infinitat d’apps de viatges, jo n’he fet una petita selecció de les que m’han fet la vida més fàcil. 


Maps.me 

És la app que més faig servir en un viatge. Maps.me et permet descargar mapes de ciutats o areas i et permet consultar-los tot i que no tinguis dades al mòbil. Perfecte per països fora de la UE i per aquells que tenen pànic al roaming i les seves factures. I perquè no dir-ho, perfecte per no gastar molta bateria. Últimament, Google Maps ja et permet aquesta opció. Tot i així, Maps.me et permet anar marcant punts d’interès, ja siguin edificis, restaurants o bars i compartir les teves experiències amb la comunitat. En fi, donar la teva opinió d’un lloc i a l’hora rebre l’opinió dels altres. Totalment gratuïta i molt eficaç quan t’estàs movent (o sigui, la fletxa es mou amb tu). 

Xe Convert 

És una app de conversió de moneda. Bàsicament el que et deixa fer aquesta aplicación és posar una desena de països, amb la seva corresponent moneda, i tenir una refer+encia de quan val cada cosa. Amb l’opció de moure amunt i avall les monedes segons ens convingui i en funció de la nostra prioritat en el viatge. Sempre hi haurà un tipus de moneda que tindrem més a dalt com l’Euro o el Dollar però si viatgeu a països més exòtics, haureu de posar al capdamunt la moneda de torn si no voleu que us estafi un mercader egipci o un cambrer a Malasia. El funcionament és senzill, escrius la quantitat i a l’acte te la transforma amb totes les monedes que tens guardades a la columna. A més, també funciona sense dades. 

Revolut

Si no teniu aquesta tarjeta de crèdit i viatgeu fora d'Europa, ja tardeu. Revolut és una app de móbil que actúa com a banc virtual. Amb aquesta app demanes la tarjeta física totalment de forma gratuïta i et permet pagar amb 150 monedes diferents d’arreu del món. Bàsicament s’ha d’anar carregant des del teu compte corrent convencional a aquesta tarjeta. L’avantatge és que amb Revolut, podràs treure diners dels caixers d’arreu del món sense cap tipus de comissió (el propi banc sí que et cobrarà la seva però Revolut no). A part, Revolut et permet fer pagaments a l’instant amb la resta d’usuaris que tenen aquesta app, el que en diem fer un Bizum. Revolut ja fa anys que fa Bizums. Quan més viatgeu més veureu gent que la té, se’ns dubte una app de referencia en qüestió de diners. I ja sabeu que viatges i diners van agafats de la mà.

PackPoint

Si ets dels/de les que no sap mai què posar a la maleta, Packpoint és la teva app per organitzar-te els teus viatges amb facilitat. Està feta per recomenar-te sobre l’equipatge que has de dur, tenint en compte la duració del viatge, el clima i les activitats que tens planejades. També té en compte la ciutat, les dates i les bugaderies a les que tindries accés. Pack point t’analitza també el pes de la maleta per evitar sobre costos a l’hora de facturar. Un cop organitzada la teva maleta, aquesta app et permet guardar la llista i compartir-la amb els teus companys de viatge.

Foursquare

Si vols informació del teu lloc de destí, abans o fins i tot, durant el teu viatge, Foursquare és la teva app. Et permet trobar información dels millors llocs, tant per restaurants, com per beure, fer compres, etc. Pots registrar les teves visites i donar la teva opinió així com veure l’opinió dels altres. Per tant, Foursquare funciona com una xarxa social d’opinions de tots els llocs que puguis visitar en el teu lloc de destí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada