dilluns, 6 de març del 2023

Follow me: La Brasa Torrijos un far de coneixement a Twitter



El desembre de 1965 una vident de nom Jean Dixon va predir a la revista Parade Magazin que “el nou gratacels de 100 plantes que ha començat a construir-se a Chicago caurà abans que finalitzin les obres”. Casi encerta, només ho va poder evitar un enginyer que alarmat va notar com l’edifici on només s’havien construït 20 plantes ja s’enfonsava un metre. Va salvar l’edifici, i plantaria la llavor del que havien de ser els gratacels del futur.

Aquest tipus d’històries curioses sobre arquitectura les explica l’arquitecte, músic i comunicador Pedro Torrijos. Tot, des del seu perfil de Twitter, cada dijous a les 20:30 amb el que ja s’ha convertit amb l’event de la setmana per molts. El moment per obrir la xarxa social i aprendre alguna historia nova i desconeguda per molts. Perquè sí, a Twitter, a part d’insults, hi ha gent que explica coses interessants i de tant en tant es pot aprendre quelcom.

Avui en dia, les seves “brasas” de Twitter ja estan en format paper, gràcies al seu enorme èxit a la xarxa de l’ocell. Territorios improbables”, es una versió ampliada de les millors històries dels fils que Torrijos explica a Twitter amb el hashtag #LaBrasaTorrijos, un cita setmanal seguida per 250 mil persones. Ara, aquest comunicador ja ha tret “Lugares extraordinarios” amb el que promet sorprendre al lector.

Entre tant insult, informació d’usar i tirar i mala llet a Twitter, Pedro Torrijos i la seva Brasa son un far pels amants de l’arquitectura i les curiositats humanes. Una manera diferent de conèixer històries, no gaire diferent dels trobadors medievals quan la gent no sabia escriure o de les novel·les de butxaca un cop la lectura es va democratitzar. Ell ho fa twit a twit, fil a fil, i vigileu que enganxa. I és clar, talents així s'han d'aprofitar i ara ja col·labora amb la Cadena SER i El País, entre d'altres. Se’ns dubte un oasis a Twitter entre tanta negativitat que val la pena seguir i llegir.

Xarxa: Twitter
Seguidors: 250 mil followers
Activitat: Piular en llargs fils històries sobre arquitectura i urbanisme, d'allò més interessants.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada